Samen spelen, leren en groeien - Ons kinderdagverblijf, een wereld vol avontuur!

  030 23 17 159   Lucasbolwerk 5, 3512EG Utrecht

Over Timo en Elly, Eigenaren

In 2008 kwam Elly uit Friesland naar onze stad Utrecht. Samen hadden we een leuk appartement in de Bilt, maar we wilden al snel meer richting het centrum van Utrecht gaan. In die periode was Timo een eersteklas jobhopper, zoekende naar de branche waar hij zich verder in wilde ontwikkelen. Hij had namelijk een management opleiding gehad en wilde nu graag zelf een bedrijf gaan oprichten.

Elly werkte bij verschillende kinderdagverblijven, maar geen eentje sloot aan bij het gevoel en de visie wat ze er bij zocht. Overal viel er wel wat aan te merken en dat terwijl de wachtlijsten behoorlijk hoog waren. Timo was inmiddels aardig getriggerd door de verhalen hoe leuk een kinderdagverblijf kan zijn. Zowel vanwege de omgang met de kinderen, als de leidsters en de ouders. Daar kwam toen het plan uit voort om samen met Elly de stoute schoenen aan te trekken en het zelf maar eens te gaan opzetten. Maar dan beter!

Inmiddels zijn we al een paar jaar onderweg (vanaf juli 2010) en kunnen we inderdaad zeggen dat het erg leuk is om een kinderdagverblijf te runnen. De kinderen gaan natuurlijk voor alles. En als ze dan ’s morgens Ellimo binnen stappen en luidkeels je naam roepen en lachend de groep op gaan, vaak terwijl de ouder nog bij de voordeur staat, dan voelt dat goed.

We wisselen onze werkweek af met weekendjes Friesland, waar de familie van Elly nog steeds woont. Elke keer weer een lange rit, maar zo ver van huis voelt het toch elke keer weer een beetje als vakantie.

Want druk is het wel! Het blijft bijvoorbeeld ook uitdagend om het de leidsters naar het zin te maken en steeds weer met nieuwe ideeën te komen om de groepsdynamiek te bevorderen (plezier in het werk bevorderd immers de stimulans om een goede leidster te zijn). Omdat we hier zelf nagenoeg altijd aanwezig zijn kunnen we dan ook bevestigen dat we een hartstikke leuke groep leidsters hebben die met heel hun hart het vak uitoefenen. En de ouders? Die zien we vrijwel dagelijks. We openen of sluiten mee op een van onze drie groepen om direct aanspreekbaar te zijn voor onze ouders. Zo zijn we van alles op de hoogte, kunnen snel schakelen en direct antwoord geven op verschillende vragen. Maar vooral is het erg gezellig om de dag op de groep tussen de kinderen en de ouders te beginnen met een kopje koffie of thee! Daarna beginnen we natuurlijk met het dagritme, en verplaatst Timo zich naar het kantoor (of naar de supermarkt) terwijl ook Elly regelmatig als leidster op de groep staat.

Zeker met de komst van onze eigen dochter kunnen we ons heel goed voor stellen wat de wensen van de gezinnen zijn die wij mogen ontvangen. En dat werkt heel goed. We hebben wel eens het idee gehad voor een tweede vestiging, maar als je op een kinderdagverblijf de dienstverlening echt goed wilt uitvoeren, dan kun je het beter bij een kleinschalig kinderdagverblijf als Ellimo op het Lucasbolwerk houden!