Nieuwsberichten

 • We hebben weer een vacature beschikbaar!

  We zoeken per direct een leidster die ons team kan komen versterken voor liefs twee tot vier dagen per week! We hebben een klein, gezellig en hecht team waar iedereen zónder uitzondering, al minimaal een paar jaar werkt. Hoe cool is dat? Voor meer info, check snel op onze vacat..

  Lees verder
 • We hebben weer plek voor nieuwe kids!

  We hebben weer plek voor nieuwe kids!

  We kunnen uw kindje weer verblijden met een mooie plek op Ellimo. Er is weer een wisseling met kinderen die naar school gaan, en enkele verhuizingen. Voor ons natuurlijk superjammer, maar voor u wellicht de ideale kans! Dus wees er snel bij, en bel ons op 030-2317159 of mail naar info..

  01 juli 2021 Lees verder
 • Airco op Ellimo, kom maar op met de hitte.

  Airco op Ellimo, kom maar op met de hitte.

  We hebben er al enkele zomers over zitten twijfelen, maar nu dan toch de stap genomen Ellimo wat meer te koelen. Omdat de gezondheid van de kinderen voorop staat zijn we wel met een organisatie in zee gegaan die ervaring heeft met het koelen van kinderdagverblijven, met als resultaat een heerlijk kl..

  Lees verder
 • Alle leidsters geslaagd voor de Kinder-EHBO en BHV!

  Alle leidsters geslaagd voor de Kinder-EHBO en BHV!

  Na 816 reanimaties, 236 keer een Heimlich, 32 brandjes, ontelbare flauwgevallen kinderen en een instructeur, maar bovenal een gezellige leerzame dag zijn al onze leidsters evenals een paar ouders geslaagd! En nu maar hopen dat we het NOOIT nodig zullen hebben...

  Lees verder
 • Informatieavond aanstaande!

  Informatieavond aanstaande!

  Geachte ouders en verzorgers, Komende twee jaar gaan de regels in de Kinderopvang wederom verscherpen. Een aantal zaken gaat u dan ook op de groepen opvallen, al lijkt dit allemaal een heel positieve ontwikkeling voor de kwaliteit in de kinderopvang te zijn. Een hoop van deze veranderingen zijn n..

  Lees verder
 • Muziek, muziek en nog meer muziek!

  Muziek, muziek en nog meer muziek!

  We hadden natuurlijk al muziekles, maar met de komst van onze nieuwe leidster Krista doen we er nog een schepje bovenop. Wanneer ze werkt gaat de gitaar mee, en dat vinden de kinderen maar wat leuk. Toch best indrukwekkend, zo een grote gitaar. Maar het is net dat extra wat alleen al de liedjes zo v..

  Lees verder
 • Druk met de moestuintjes!

   Druk met de moestuintjes!

  En deze week is ook weer voorbij gevlogen. We zijn druk met het verzorgen van de moestuintjes. Als we ze eenmaal hebben over gepot, en ze zijn groot genoeg, dan kunnen ze naar buiten, naar onze eigen moestuintjes! Ook hebben we weer lekker buiten gegeten terwijl een andere groep een b..

  Lees verder
 • Vacature beschikbaar voor een top-leidster!

  In verband met de gelukkige situatie van een zwangerschap, hebben we per direct iemand nodig die ons de komende periode enkele dagen per week, flexibel bij kan staan. Na de zwangerschap is er zicht op meer vastigheid, dus wees er snel bij! We zouden het waarderen wanneer je je gegeven..

  Lees verder
 • Vies weer? Lang leve muziekles!

  Vies weer? Lang leve muziekles!

  Natuurlijk gaan we dagelijks naar buiten. Soms zelfs twee keer. Maar als het echt, écht slecht weer is, slaan we wel eens een dagje over en gaan we gewoon extra andere activiteiten doen! Een van de favorieten is toch altijd wel muziekles. Dat doen we dan ook volop! 

  06 januari 2017 Lees verder
 • Rubber tegels bij Ellimo, net zo gevaarlijk als kunstgras?

  Rubber tegels bij Ellimo, net zo gevaarlijk als kunstgras?

  De afgelopen weken is het kunstgras erg veel en negatief in het nieuws geweest. Er zouden giftige, kankerverwekkende stoffen vrij komen wanneer kinderen hierop spelen. Gelukkig hebben we geen kunstgras en konden we dit aan ons voorbij laten gaan. Maar begin deze week bleek dat er ook..

  Lees verder
 • Warme maaltijden slaan goed aan, hier komt het vandaan!

  Warme maaltijden slaan goed aan, hier komt het vandaan!

  Samen met onze eigen dochter gingen we op fabrieksbezoek. En het was geslaagd! We willen natuurlijk wel precies weten wat er in gaat en hoe het bereid wordt. Zie www.moekesmaaltijd.nl voor alle informatie rond onze warme maaltijden. 

  Lees verder
 • Ellimo's Atelier geopend!

  Ellimo's Atelier geopend!

  We hebben een Atelier! We hadden al een knutselruimte, maar eigenlijk werd het knutselen vooral op de groepen gedaan. Wel bleek dat voor het schilderen de tafels toch echt te klein waren. Maar daar hebben we nu een oplossing voor! Meubilair eruit, muren kaal, en we maakten er schilder..

  26 september 2016 Lees verder
 • Warm eten bij Ellimo vanaf 1 augustus.

  Warm eten bij Ellimo vanaf 1 augustus.

  Het gaat vrij simpel werken. Ieder gezin is vrij zelf te kiezen om wel- of niet warm te eten. We zullen met de kinderen die wél warm eten dit gezamelijk doen, en niet tussen de andere kinderen in die het met brood moeten doen ;-) We wilden het eerst aan huis maken, maar ivm de..

  Lees verder
 • Moestuin van start bij Ellimo!

  Moestuin van start bij Ellimo!

  We kunnen zo veel beter onderhoud plegen. Niet alleen de oudste, maar ook de jongere kinderen. Er zijn een aantal grote bakken gemaakt op verschillende hoogte. De groenten zullen gebruikt worden om binnen onze kookclub maaltijden te maken voor alle kinderen. Leuk!

  Lees verder
 • Wederom een positieve Inspectie Kinderopvang (Voorheen GGD) gehad!

  Wederom een positieve Inspectie Kinderopvang (Voorheen GGD) gehad!

  Voor we aan deze week beginnen, nog eventjes een terugblik naar het eind van vorige week. Want man, wat was het opeens een hectisch einde van deze week! Maar wel een mooie! Terwijl álle kinderen (36) samen met álle leidsters (6) heel eventjes naar boven gingen om het afs..

  25 april 2016 Lees verder
 • Ellimo doet mee aan de Run for KiKa!

  Ellimo doet mee aan de Run for KiKa!

  Vanuit helemaal niet sporten, is iedereen nu hard aan het trainen om tijdens de Run for KiKa zo veel mogelijk sponsorgeld binnen te halen. Er wordt door iedereen zelfs een paar keer per week getraind! Super trots zijn we op ze. Want halen zullen ze het! Helpt u ons mee? Zie

  Lees verder
 • Kalender 2016 staat online!

   Niet te (willen) missen data 2016; Januari: thema winter 24 : Lisette jarig Februari: thema valentijn + gezin Maart: thema landen + eten 25: Goede vrijdag (= Ellimo gesloten), 27 & 28 maart pasen (= Ellimo gesloten)...

  03 maart 2016 Lees verder
 • Nina is bevallen van haar zoontje Mason!

  Nina is bevallen van haar zoontje Mason!

  Wat een geweldig nieuws hebben we van Nina en Mark gekregen. Gisteren zijn ze bevallen van hun gezonde zoontje Mason! Het gaat heel erg goed met het gezin, wat extra fijn is gezien dat Nina vroegtijdig moest stoppen met werken. Er was namelijk een angst dat de baby niet snel genoeg gr..

  Lees verder
 • Bezwaar maken tegen aanslag Kinderopvangtoeslag 2014.

  Bezwaar maken tegen aanslag Kinderopvangtoeslag 2014.

  Bij Ellimo tellen we inmiddels al drie gezinnen die de dupe van waren van een onwaarschijnlijk hoge aanslag over 2014 vanwege de kinderopvangtoeslag. Reden genoeg om iedereen hierover te informeren. BOinK heeft een stappenplan uitgewerkt van wat er gaande is en hoe u hier bezwaar tege..

  14 januari 2016 Lees verder
 • Nieuwsbrief december 2015 (In English as well!)

  Nieuwsbrief december 2015 (In English as well!)

  (You will find the newsletter in English below the Dutch text) Prijsverhoging 2016 Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, en het slechte nieuws er maar meteen uit te gooien; in 2016 zal Ellimo een prijsverhoging meemaken van 2%. We volgen daarmee de lijn..

  Lees verder
 • Kookclub bij Ellimo!

  Kookclub bij Ellimo!

  Als bezoeker van Ellimo zit je niet alleen bij het beste kinderdagverblijf van Utrecht, maar ook de leukste! Naast activiteiten als de moestuin, danslessen, muziek en vele andere activiteiten wordt er hier ook druk gekookt. Het zijn producten uit onze moestuin, maar ook complete gerechten die we uit..

  27 augustus 2015 Lees verder
 • Oudercommissie zoekt nieuw lid!

  Na de verhuizing van twee leden afgelopen maanden zijn we weer op zoek naar nieuwe ouders die onze Oudercommissie willen versterken. Natuurlijk is deze commissie in het leven geroepen (en wetterlijk verplicht) om te controleren en adviseren, maar we gebruiken ze ook regelmatig om mee..

  21 april 2015 Lees verder
 • Samenwerking met verschillende partners groeit!

  Samenwerking met verschillende partners groeit!

  Wanneer we iets zien wat ons de moeite waard lijkt voor onze gezinnen dan kun je het natuurlijk 'gewoon' onder de aandacht brengen, maar het is veel leuker er iets mee te doen. Veel origineler en onze gezinnen hebben er dan wellicht meer aan. We hadden ze voor ons zelf maar eens onder elkaar gezet,..

  02 februari 2015 Lees verder
 • Kalender 2015

  Niet te (willen)missen data 2015; Januari (thema: Ridders, prinsessen en kastelen) - 4: Einde kerstvakantie, - 6: Linda jarig, - 24: Kinder-EHBO, - 24: Lisette jarig. Februari (thema Valentijn, koken en bakken)

  08 januari 2015 Lees verder
 • Nieuwe flexibele diensten per 1 januari 2015

  Onze eigen ouders wisten het al langer, per 1 januari 2015 gaat Ellimo een enorm flexibeler aanbod van kinderopvang aanbieden. Elders op deze website kunt er alles over lezen: http://www.ellimo.nl/tarieven.html

  02 januari 2015 Lees verder
 • Lichtjesfeest bij Ellimo

  Lichtjesfeest bij Ellimo

  Zo, het Lichtjesfeest zit er weer op. En wat was het een succes! Op de foto zie je op tafel de hapjes die de kinderen gemaakt hadden. Dat is door de ouders nog eens ruim verdubbelt! Dank jullie wel! Daarna zijn we nog met de zelf gemaakte lampionnen een rondje door het park gelopen. Zelfs moeder nat..

  19 december 2014 Lees verder
 • Kinderopvang is echt zo duur niet als mensen denken.

  Kinderopvang heeft de naam duur te zijn. Maar netto valt dat vaak best mee. Een leuke, korte uitleg van de telegraaf maakt het een en ander helder.  En nog een eye-opener vanuit onze kant; Wist u dat er in onze branche bijna 70% van de omzet naar het personeel gaat? ..

  11 december 2014 Lees verder
 • Sinterklaasfeest op Ellimo

  Sinterklaasfeest op Ellimo

   Het feest is al weer voorbij, maar jeetje wat hebben we veel vol gehad! Een kleine opsomming? We zijn met de kinderen naar een speciale Sinterklaas rondvaarttocht geweest waar de kinderen zelfs nog eventjes zelf de boot mochten besturen! Daarna doorrrrrrr naar de bibliotheek. We hadden ons ing..

  06 december 2014 Lees verder
 • Nieuwe flexibele diensten en brochure 2015 uit!

  Hoe trots! Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost, maar we hebben voldoening kunnen geven aan een scherpe opmerking van onze Oudercommissie.Zij vroegen ons of we wilden kijken naar de mogelijkheid van flexibele opvang. Wat bleek? Ook daarvoor kunt u bij Ellimo terecht! Rechtsbove..

  11 november 2014 Lees verder
 • Uitje naar het Nijntje museum

  Uitje naar het Nijntje museum

   Een uitje naar het Nijntje museum! Het was alweer even terug, dus gisteren zijn de kinderen met de bolderkar naar het Nijntje museum geweest, niet ver lopen hier vandaan. Altijd weer een succes!

  06 november 2014 Lees verder
 • Kookclub Ellimo, wat we zoal maken;

  Kookclub Ellimo, wat we zoal maken;

  In tijden van crisis moet je creatief denken. Zo zijn we vandaag maar eens zelf ons brood gaan bakken. Het resultaat is super! Zo doen we vééél meer met onze kookclub. Vaak gaan de kinderen zelf met de leidsters boodschappen doen, of oogsten in de moestuin. Zo heb..

  03 november 2014 Lees verder
 • Ellimo weer in de krant, zelfs voorpagina!

  Ellimo weer in de krant, zelfs voorpagina!

  Hoe cool om zo de week af te sluiten! Ellimo op de voorpagina van deze Lifestyle krant! Een intervieuw met leuk resultaat. Mooi man, best trots :-)

  31 oktober 2014 Lees verder
 • Nieuwe thema: Herfst!

  Nieuwe thema: Herfst!

  Wat een week was het weer! Stiekem toch nog best mooi weer gehad dus we konden veel naar buiten. Onder anderen om voor ons nieuwe thema 'herfst' materiaal te vinden. Mochten jullie nog leuke herfst voorwerpen, ander materiaal of ideeën hebben dan horen we het natuurlijk graag!

  28 oktober 2014 Lees verder
 • Ellimo bij Metropolis op NPO3 (Ned3)

  Ellimo bij Metropolis op NPO3 (Ned3)

  Ons tv debuut op NPO3 (NED3) bij Metropolis over 'De kinderwens'! Met dank aan de topacteurs! Erg leuk dat jullie er aan wilden mee werken en samen met jullie kids voor de camera wilden komen. Leuk feel-good stukje. Vanzelfsprekend kwamen er geen kinderen in beeld, tenzij de ouder er ze..

  23 oktober 2014 Lees verder
 • Actie met Kok Fietsen en Doppio koffietent

  Deze maand gaan we meteen weer los met verschillende acties. Zo hebben we de samenwerking met Kok fietsen dit jaar uitgebreid. Net als vorig jaar mogen we hun helmen, maar nu óok kinderzitjes met speciale korting voor onze gezinnen aanbieden. Senne wilt niet meer zonder helm en hopelijk steek..

  11 oktober 2014 Lees verder
 • Gebarentaal bij Ellimo

  Op Ellimo mogen we een kindje ondersteunen met gebarentaal. Dat hebben we in het verleden al eens eerder gedaan met een ander kindje en het werkt erg goed! Vandaar dat er zo veel leidsters er het fijne van wilden weten. De ouders hebben hun logopedist zo ver gekregen dat zij ook ons de voornaamste e..

  29 september 2014 Lees verder
 • Ellimo uitgebreid bij RTL4 programma Trips & Travel

  Ellimo uitgebreid bij RTL4 programma Trips & Travel

  Televisie opname RTL4 afgerond! En wat was dat leuk! Helden van de dag waren de moeders Jenny en Atske die even tijd voor ons over hadden om wat leuks over Ellimo te vertellen. Dat was super en beiden komen dan ook terug in het programma. Dank jullie wel daarvoor Daarn..

  21 september 2014 Lees verder
 • Wohoo! Circus Belly in town!

  Wohoo! Circus Belly in town!

  Wohoo! Circus Belly in town! Tot 15 september hebben ze verschillende shows in het Griftpark. De kinderen zijn vast wezen kijken en hebben het goed gekeurd. Tijgers, kamelen, ossen en andere dieren lopen rond op de plek waar we normaal picknicken en rondrennen. Best een gekke gewaarwording zo in het..

  10 september 2014 Lees verder
 • Renovatie huis Ellimo

  Renovatie huis Ellimo

   Wat een mooi begin van de week! Ellimo wordt de komende weken van buiten helemaal opgeknapt. De deuren en kozijnen worden grondig aangepakt en de gevels worden opnieuw geschilderd!

  03 september 2014 Lees verder
 • de UIT-dagen zijn weer van start!

  de UIT-dagen zijn weer van start!

   Deze week zijn de UIT-dagen weer van start gegaan. De studentenverenigingen bij ons in de straat halen alles uit de kast om weer nieuwe leden aan te trekken. Dat maakt het hartstikke gezellig, al moeten we soms wel wat maatregelen treffen om problemen voor te zijn. Zo ook op de foto's hieronde..

  12 augustus 2014 Lees verder
 • Pizza!

  Pizza!

   Wat een superlunch! De kids hebben vandaag zelf voor de lunch gezorgd. Samen met de leidsters zijn ze naar de supermarkt geweest voor de ingrediënten. Denk hierbij aan roomkaas, parmaham en wat lekkere groenten. Lisette had nog een redelijk extreem groot uitgevallen courget..

  19 augustus 2014 Lees verder
 • Het vliegtuigongeluk, natuurlijk herdenken we de slachtoffers.

  Het vliegtuigongeluk, natuurlijk herdenken we de slachtoffers.

  Vandaag geen grappen, leuke uitjes of andere bezigheden die we met jullie willen delen. We zitten met Nederland in een moeilijke, lastige tijd vol onzekerheden en verdriet. Ook de jongste kinderen krijgen dit mee. Meer dan we met z'n allen denken. Er is vandaag uitgebreid over gepraat op de groepen...

  23 juli 2014 Lees verder
 • Ellimo is jarig! Feest voor onze gezinnen in het Griftpark

   Ellimo is jarig! Feest voor onze gezinnen in het Griftpark

  Ellimo is jarig! En zoals elk jaar vieren we dat samen met de gezinnen die gebruik maken van Ellimo. Tevens zijn ook de gezinnen welkom die het afgelopen jaar naar school zijn gegaan. Natuurlijk zijn we weer te gast op de Griftsteede, bekend van de kinderboerderij en de enorme speeltuin in het Grift..

  04 juli 2014 Lees verder
 • Studentenvereniging Unitas sponsort Ellimo!

  Studentenvereniging Unitas sponsort Ellimo!

  Dankzij de inzet van de Studentenvereniging Unitas S.R. is er een bedrag uit hun sponsorveiling voort gekomen van maar liefs € 912,-!!! Dit volledige bedrag zal ten goede komen aan de herinrichting van onze buitenruimtes. Onder andere een buitenbar (een soort 'poolbar') waar de kids al kunnen o..

  20 juli 2014 Lees verder
 • Weer een positieve GGD inspectie!

  Plots stond de GGD onaangekondigd voor de deur! Voor de zesde keer sinds ons bestaan werd de kwaliteit van Ellimo onder de lopen genomen. Hierbij wordt er zo'n anderhalf uur op de groepen geobserveerd door de inspecteur en de leidsters worden appart genomen om vragen eerlijk te kunnen beantwoorden...

  12 februari 2014 Lees verder
 • Nieuwe workshops en cursussen voor onze leidsters

  Om onze leidsters scherp te houden (het is immers geen verplichte kost vanuit de overheid) organiseren we af en toe cursussen en trainingen. Niet alleen BHV of (kinder)EHBO, maar zoals in januari ook een workshop waar de dames nieuwe pedagogische manieren zullen leren om nog meer effect uit het dage..

  12 februari 2014 Lees verder
 • 10-minutengesprekken

  We zullen u de komende weken gaan uitnodigen voor een 10-minutengesprek welke in zullen plaatsvinden met de desbetreffende leidsters. U hoeft in dit gesprek geen grote problemen te verwachten omdat we deze natuurlijk veel eerder met u zouden delen. Maar het is goed om eens per jaar met d..

  12 februari 2014 Lees verder
 • Constance is zwanger!

  Jazeker, ook erg leuk nieuws vanaf de bovengroep te vermelden! Zoals sommige van u al weten verwachten Constance en Michael 13 maart hun eerste kindje. Ze maakt het gelukkig erg goed. Als hun kindje eenmaal geboren is, zou Constance graag een dagje minder willen werken..

  12 februari 2014 Lees verder
 • Muziekles op zaterdag

  Wat er al even aan zat te komen waren de muzieklessen op zaterdag. Er waren zo veel aanmeldingen voor de proeflessen dat beide lessen overvol waren. De daadwerkelijke lessen zullen in groepen plaats vinden die een stuk kleiner zijn (!) Al direct na de eerste proefles waren er al zo veel aanmeldingen..

  12 februari 2014 Lees verder
 • Kerstdiner 2013

  Hoe leuk is dat! Volledig tot stand gekomen vanuit de leidsters. Zij kwamen met dit originele idee. Het had iets weg van een gala-avond, ‘over de top’ bestond deze avond niet, alles was glitter en glamour! De animo was waanzinnig en de avond was zeer geslaagd. De kin..

  12 februari 2014 Lees verder
 • Kinder EHBO (2014) komt er weer aan!

  Geachte ouders en verzorgers, Zoals u wellicht al heeft gelezen in onze nieuwsbrief, staat de jaarlijkse kinder-EHBO weer voor de deur. Niet alleen de volledige 1-daagse cursus, maar ook de herhalingscursus. Voor ons is het belangrijk om op tijd te weten wie er mee wil doen zodat we s..

  12 februari 2014 Lees verder
 • Dankbare ouders bij Ellimo KDV

  Wij ontvingen laatst een heel lief kaartje van ouders. Wij worden blij van dankbare ouders en kinderen!

  19 november 2013 Lees verder
 • Je welkom voelen bij Ellimo

  Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Caroline Mocking en ik werk voor KIDS van Amerpoort. “KIDS” staat voor “Kinderen In De Samenleving”. Van daar uit heb ik een meisje met het syndroom van Down mogen begeleiden op dit kinderdagver..

  10 september 2013 Lees verder

Onze partners:

Bekijk alle partners
brainstorm