Samen spelen, leren en groeien - Ons kinderdagverblijf, een wereld vol avontuur!

  030 23 17 159   Lucasbolwerk 5, 3512EG Utrecht

Foto's

Hieronder proberen we u een indruk te geven van Ellimo. Zoals te zien zijn de groepen zo ingericht dat ze een rustige, huiselijke sfeer uitstralen. Zo hebben we niet gekozen voor felle kleuren, maar juist wat zachtere tinten. Hetzelfde geldt voor het speelgoed. We zorgen er altijd voor dat het speelgoed over de groepen rouleert zodat dit altijd afwisselend is en nooit te vol.

Aan de tuin is al snel te zien dat we gebruik maken van twee buitenruimtes. Namelijk de ‘gewone’ tuin voor de begane grond maar ook een tuin op de eerste verdieping. Beneden hebben we afgelopen jaar een geweldig speeltoestel laten plaatsen van natuurlijk en zwaar Robinia-hout. Buiten dat het er fantastisch uitziet een schot in de roos voor de kids. Naast de klimmogelijkheden hebben we nu een grote zandbak kunnen realiseren van 3 kubieke meter. Dat was wel eventjes aanpoten omdat we de zandbak zelf hebben gevuld. Daar bleken namelijk drie pallets met honderden 25kg zakken zand in te gaan. Dat heeft wel wat spierpijn doen veroorzaken.

Maar ook boven hebben we een mooie tuin, welke momenteel wordt verrijkt met nieuw speelgoed en een nieuw speeltoestel welke mede door onze buren gerealiseerd is. Namelijk met studentenvereniging Unitas. Ze hebben bij wijze van een sponsorveiling een enorm bedrag bij elkaar kunnen krijgen om deze kostbare wijzigingen te kunnen door voeren. Onder het kopje ‘ nieuwsberichten’ vindt u een uitgebreid verslag hierover. Door de boven-speeltuin hoeven de kinderen niet via de trap naar buiten, maar kan dit direct vanuit hun groep. Ook is te zien dat de complete buitenruimte betegeld is met zware, rubber tegels. Hierdoor kunnen ook de kleinste mee naar buiten en leren lopen zonder dat ze zich kunnen bezeren. Het spreekt voor zich dat er dagelijks gebruik van de tuin gemaakt wordt.

Vanuit Ellimo kijken we direct uit op het grasveld aan de Utrechtse Stadsschouwburg. Regelmatig zien we daar dan ook evenementen plaatsvinden als het Festival a/d Werf, de Utrechtse Uitdagen maar natuurlijk ook de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Kalf. Ondanks al deze evenementen is Ellimo altijd met de auto bereikbaar.

Foto’s zijn gemaakt door Balázs Sebestyén Szücs.

Ellimo Groep 1

Ellimo Groep 2

Ellimo Groep 3

Onze buitenruimtes

Omgeving Ellimo

Binnen bij Ellimo